2024-02-23 16:00:00

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Abdullah Gül Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek “Erciyes Senin, Dağ’ı Keşfet” Konferans verdi. Konferansta yapılan çekilişlerle öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Başkan Büyükkılıç, Sümer Kampüsü Rektörlük Salonunda verilen konferansta öğrencilere Büyükşehir Belediyesi olarak sağladıkları imkanları anlatarak 1 Mart tarihi itibariyle belediyeye ait sosyal tesislerde öğrencilere yüzde 25 indirim yapacaklarının müjdesini verdi.

Ayrıca Erciyes Kayak Merkezi’nde öğrencilere kayak kursu ve kayak ekipmanlarının da ücretsiz sağlanacağını belirten Büyükkılıç, şehrin hizmetkârı olduklarını, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, şehri geleceğe taşımak için gayret ettiklerini söyledi.

Kayseri’nin tarihi hakkında bilgiler veren Büyükkılıç, Kayseri’nin 7 bin yıl öncesine dayanan bir tarihe sahip olduğunu, farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Kapuzbaşı Şelalesi’nden Soğanlı Vadisi’ne, Sultan Sazlığı’ndan Kültepe’ye, Koramaz Vadisi’nden Erciyes’e uzanan Kayseri’nin tarihi ve turistik değerlerini öğrencilere  anlatan Büyükkılıç, Kayseri’yi ayrıca müzeler ve kütüphaneler şehri yapmak için gayret ettiklerini vurguladı.

Abdullah Gül Üniversitesi ile ortak yürütmekte oldukları akıllı şehircilik projesinin devam etmekte olduğunu kaydeden Büyükkılıç bunun yanısıra insan dostu şehir, kültür rehberi, teknoloji hangarı, spor köyü gibi birçok önemli projelerin de sürdüğünü dile getirdi.

Büyükkılıç, AGÜ öğrencilerini 8, 9 ve 10 Mart günlerinde Erciyes’te düzenlenecek olan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türkiye etabı SNX Türkiye’ye davet etti.

Daha sonra soru-cevap şeklinde devam eden konferansta öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Konferansın sonunda Başkan Büyükkılıç ve Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve plaket takdimi gerçekleştirildi.